Oikean anturin valitseminen sovelluksen mukaan on ratkaisevaa mittaustarkkuutta ajatellen. Kaikki kerätty data on vain niin hyvää kuin mittauksiin käytetty anturi. Tarjolla on laaja valikoima iskusysäys- ja värähtelyantureita jokaiseen tarpeeseen.

 

Dual Technology accelerometer

DuoTech®- kiihtyvyysanturissa yhdistyvät iskusysäys- ja värähtelymittaus. Sen avulla voit valita parhaan mittaustekniikan tiettyyn ongelmaan tai sovellukseen. Tämä pietsosähköinen kiihtyvyysanturi on erittäin suorituskykyinen useissa eri sovelluksissa.

 

DuoTech®- kiihtyvyysanturi on sisäisesti Faraday-eristetty mikä suojaa anturin tuottamaa signaalia erittäin hyvin sähköisiltä häiriöiltä. Anturi on IEPE yhteensopiva ja toimii täten kuin 100 mV/g kiihtyvyysanturi. Iskusysäyksen mittausalue on -12…75dB. Anturissa on MIL-liitin (tai M12) ja kaapelina käytetään kierrettyä parikaapelia. Tämä mahdollistaa helpon integraation olemassa oleviin mittausjärjestelmiin ja on kustannustehokas vaihtoehto modernisointiprojekteissa.

 

DuoTech®- anturin ruostumaton haponkestävä teräsrunko ja ilmatiiveys mahdollistaa käytön hankalissakin ympäristöissä.

 

 

Värähtelyanturit

SOLID anturit ovat yksilöllisesti viritettyjä, puristustyyppisiä pietsosähköisiä kiihtyvyysantureita. Tehostettu elektroniikka ja parannellut ympäristön ominaisuudet tarjoavat erinomaista suorituskykyä laajalla sovellusalueella.

SOLID anturit ja lähettimet ovat suunniteltu kestämään teollisuuden ympäristöissä. Ruostumattomat, haponkestävät rungot, rungon eristykset ja ilmatiiviys tekevät niistä erittäin kestäviä.

 

Lähettimet

SOLID-lähettimet tuottavat 4-20 mA ulostulosignaalia verrattuna värähtelynopeuteen koko taajuusalueella. Signaali voidaan siirtää yleisiin prosessinohjausjärjestelmiin, kuten PLC, DCS ja SCADA. Lähetin toimii ottamalla virtaa mistä tahansa 4-20 mA piiristä. Muuta virtaa ei tarvita. 

Lähettimissä on yksilöllinen mikroprosessori, joka sisältää myös kalibrointitiedot. Mittausalue on 0-25 mm/s ja taajuusalue 2-1000 Hz. 

SOLID antureissa ja lähettimissä on suora liitin helppoon ja nopeaan kiinnitykseen. Erityisiä SOLID antureita on saatavilla sivuliittimellä teollisuusolosuhteisiin, joissa kosteus ja vesi saattavat aiheuttaa laiteongelmia.

 

Kolmiakselinen värähtelyanturi

Kolmiakselinen värähtelyanturi on vankka, iskunkestävä, matalakohinainen kiihtyvyysanturi laajalla taajuusvasteella (Z akseli 2 - 10 000 Hz, X ja Y akselit 2 - 7 000 Hz). 

Sen rakenne on suljettu, ESD ja EMI/RFI suojattu ja varustettu M12 liitännällä. Anturin herkkyys on 100mV/g ja toimii lämpötila-alueella -50…+120°C.

Anturi soveltuu kolmen kanavan samanaikaiseen mittaukseen Leonova Diamond käsimittalaitteella.

 

 

Iskusysäysanturit

Iskusysäysantureita käytetään kaikissa kiinteissä SPM asennuksissa laakerivalvontaan. Anturit kiinnitetään koneistettuun ja kartioitettuun reikään suoraan laakeripesään. Iskusysäysanturi muuntaa laakerin lähettämät iskupulssit elektroniseksi signaaliksi. SPM tarjoaa eri anturiversioita useilla sovittimilla ja asennusvälineillä eri asennuskohteisiin. 

Standardi SPM iskusysäysanturi on malliltaan 44000.

 

Turvallisuus ja varmuus 

Liitimet

SOLID sarjaa täydentää komposiittivalmisteiset TNC, 2-pin ja SMB liittimet kaapeloinneille. Korroosionkestävyys, värähtelyn vaimennus ja painon vähentäminen ovat etuja, jotka tekevät tästä rakenteesta ylivoimaisen verrattuna metalliliittimiin.

 

Turvallinen asennus

Lisäturvaksi asennukselle tarjoamme kierrettyä parikaapelia ja suojaamatonta, haponkestävää, ruostumatonta putkea. Tämä on kaapelin päälle pujotettua suojaputkea, joka kiinnitetään anturiliittimeen. 

Ruostumattomia kaapelikiinnikkeitä on saatavilla putken tukemiseksi. Haponkestäviä teräskoteloita on saatavilla kaapeliliitosten suojaamiseksi kosteudelta ja vedeltä. 

 

EX Versiot

DuoTech, Iskusysäysantureita, SOLID antureita ja lähettimiä sekä liittimiä on saatavilla myös EX-versioina, ATEX-hyväksyttyinä, räjähdysvaarallisiin tiloihin käytettäväksi.

Toiminnot ja suorituskyky EX-tuotteilla vastaa perusmalleja.